Risotto är en students bästa vän!

Om inte allas. Det är en nyttig, snabb, enkel och framför allt är det en rätt där du mer eller mindre kan rensa kylskåpet innan du drar till mat affären för nästa veckan inköp. Här är egentligen bara ingredienserna till den risotton jag gjorde idag. Har även gjort med skaldjur och lax, kyckling med blandade grönsaker och en kalkon med broccoli. Som sagt var... vad som helst kan man använda! Har även i mina lyxigaste stunder lagt i lite ost på slutet, eller philadelphia för att det ska bli extra krämigt! Super gott!!




Ingredienser 2 pers (eller 3):

1 kyckling file
1/2 broccoli blomma
1 portobello svamp
2 chestnut muchroom (vanliga champinjoner går lika bra!)

1dl (mer om du gillar mycket ris i risotton!) Arborio ris.
1 buljon tärning, grönsak funkar till allt.
vatten.

Gör så här:

hacka broccoli, svampen och kyckligen i små bitar.

Personligen gillar jag om broccolin är lite förkokt så i min tids brist och tycke för lite disk så kom jag på att man kan "förkoka" dom i en mugg med te vatten... så kan dom ligga och dra sig medans man steker kyckligen och svampen.

Lägg kyckligen och svampen i en varm stekpanna med mycket smör (svampen absorberar upp smöret så lägg i mer allt eftersom). Jag brukar salta lite lätt (buljongen är mycket salt så var försiktig!) och för lite exta umpf har jag i chili flingor.

Lägg i broccolin och stek ytterligare i någon minut.

Lägg i riset och låt det steka med alla smaker. Häll sedan på vatten (läs på ris-förpackningen hur mycket) och buljontärningen.

Låt skjuda till allt vatten kokat bort. Smaka av och krydda om så behövs, eller tillsätt lite mer vatten ifall riset fortfarande inte är färdigt. 




Comments

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0